Εργαστήρια για παιδιά

Εργαστήρια για παιδιά

Εργαστήρια Ρομποτικής & Τεχνολογίας για παιδιά

Παίζοντας με τα ρομπότ και τις ηλεκτρονικές κατασκευές

Σκοπός του προγράμματος: να γνωρίσουν τα παιδιά την εκπαιδευτική ρομποτική, να εξοικειωθούν με την κατασκευή και τον προγραμματισμό απλών ρομπότ, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τα δικά τους ομαδικά projects ρομποτικής και απλών ηλεκτρονικών κατασκευών και να αναπτύξουν πολύτιμες δεξιότητες γνωστές σαν δεξιότητες του 21ου αιώνα: επίλυση προβλημάτων, δημιουργικότητα, κριτική σκέψη, συνεργασία στην ομάδα

Στο γνωστικό τομέα,  τα παιδιά θα μάθουν παίζοντας έννοιες από τα μαθηματικά, την τεχνολογία, την φυσική, τον προγραματισμό μέσω της προσωπικής ανακάλυψης και δημιουργίας.

Στο συναισθηματικό τομέα ανάπτυξη της επιστημονικής περιέργειας, της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης των παιδιών.

Η μεθοδολογία εκπαίδευσης περιλαμβάνει 5 εκπαιδευτικά στάδια: κινητοποίησης του ενδιαφέροντος,  πειραματισμού, διερεύνησης, σύνθεσης και δημιουργίας, αξιολόγησης. Από τα παιδιά θα ζητηθεί να κατασκευάσουν και προγραμματίσουν ρομποτικές συσκευές ή ηλεκτρονικές διατάξεις που θα τους επιτρέπουν να παίξουν με δημιουργικό τρόπο με αναφορές στην καθημερινή τους ζωή. Η μεθοδολογία αυτή δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να καθοδηγήσουν οι ίδιοι το σχεδιασμό των ρομποτικών ή ηλκετρονικών κατασκευών τους, να προγραμματίσουν τις κατασκευές τους, να δοκιμάσουν τα δικά τους ρομποτικά μοντέλα, να ελέγξουν και να διορθώσουν τις όποιες δυσλειτουργίες των ρομποτικών κατασκευών τους, να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν τα δικά τους ομαδικά projects.

  • Οργανώνεται ένα μαθησιακό περιβάλλον με αυθεντικές δραστηριότητες παιχνιδιού με αναφορές στον πραγματικό κόσμο που ενθαρρύνουν την έκφραση των παιδιών και την προσωπική ενεργοποίηση στη μαθησιακή διαδικασία και την κοινωνική αλληλεπίδραση.
  • Τα παιδιά αξιοποιούν την εμπειρία που αποκτούν για να προτείνουν δικές τους δραστηριότητες που υλοποιούνται στο εργαστήριο.

Θα χρησιμοποιηθούν τεχνολογίες κατάλληλες για την ηλικία των παιδιών όπως: Bluebot (4+), Probot (4+), mBot (6+), mBlock (6+), MakeyMakey (4+), Circuitscribe (4+), Squishy circuits (4+), Littlebits (6+), Lego Mindstorms (8+)

Δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο

Διάρκεια

8 εργαστήρια διάρκειας 90 λεπτών για παιδιά 4-5 ετών, 2 ωρών για τα μεγαλύτερα,

Πότε

Σάββατο 10:30-12:00 (4-5 ετών) και 12:00-14:00 (6-8 ετών) |Έναρξη: Φεβρουάριος 2017

Παρασκευή 18.00-20.00 (ετών 8+ ) | Έναρξη 20/1/2017

Μέρος: MY PLAYCE – Δεινοκράτους 85, Κολωνάκι

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:

Tηλέφωνο: 211 2159 454
email: kolonaki@myplayce.gr

 

edumotiva

Edumotiva- European Lab for Educational Technology